Vancouver Fraser Port Authority postavlja novi kontejnerski objekat U Richmondu

Novembarske poplave u dolini Fraser ubrzale su rad na poboljšanju kapaciteta lanca snabdijevanja B. C., uključujući dodavanje 40 hektara u industrijskom zemljištu Fraser Richmond za skladištenje kontejnera.

Nakon ekstremnih padavina, savezna vlada najavila je da će doprinijeti 4.1 milion dolara lučkoj Upravi Vancouver Fraser pod nacionalnim fondom trgovačkih koridora za olakšanje nakon poplava.

Novac bi podržao projekat pod vodstvom luke za pripremu nerazvijene parcele saveznog zemljišta za rukovanje i skladištenje praznih kontejnera. Privremena lokacija nalazi se na Portside Road, na kraju puta broj 8 u Richmondu.

Prva faza je operativna od januara. Lučka uprava nastavlja da radi na sajtu i očekuje da će biti u potpunosti operativna do početka marta.

“Uticaji nedavnih ekstremnih vremenskih događaja bili su razarajući za britanske Kolumbijce, uključujući mnoge zajednice Prvih Nacija, kao i za kritičnu infrastrukturu, lance snabdevanja i poljoprivredni sektor”, rekao je ministar za vanredne situacije Bill Blair Nov. 24 u Izjavi. “Zato će Vlada Kanade i dalje pružati podršku provinciji Britanska Kolumbija dok rade na popravci i oporavku od ove tragedije.”

Pod vođstvom luke, projekat ima za cilj da olakša ograničenja lanca snabdevanja i uska grla na donjem kopnu.

Sa nacionalnim Fondom za trgovinske koridore, Ottawa ulaže u trgovinske koridore kako bi pomogao Kanađanima da se takmiče na ključnim globalnim tržištima, efikasnije trguju sa međunarodnim partnerima i održavaju konkurentne kanadske lance snabdevanja.

Za fond je dodijeljeno oko 4,2 milijarde dolara tokom 11 godina (2017-2028), uključujući preko 1 milijardu dolara sredstava za izgradnju i poboljšanje transportnih mreža u kanadskim arktičkim i sjevernim regijama.

Komentariši