Point Roberts golf teren treba raditi na ponovnom otvaranju nakon dvije godine

Rick Hoole je nestrpljiv da se ponovo na posao na ” Americi najusamljeniji golf teren.”

Eto kako. Golf.com opisao je Golf klub Bald Eagle u nacionalnoj dugometražnoj priči prošle godine na kursu Point Roberts koji je zaključan od kada je kanadska/Američka granica u početku bila zatvorena za nebitna putovanja još u martu 2020. Bez Kanađana nije bilo razloga da javni kurs bude otvoren.

Hoole je nadzornik kursa koji je mjesecima neumorno radio na rasporedu blizu 7,000 dvorišta kako bi osigurao da zeleni, plovni putevi, bunkeri i tee kutije budu održavani na minimalan standard jer je klub čekao da se ublaže ograničenja putovanja.

Kada se američka granica konačno ponovo otvorila početkom novembra, skoro 20 meseci kasnije, prošla je vrhunska sezona i donesena je odluka da se sačeka do 2022-a.

Sada kada Point Roberts ima posebno izuzeće od granice i bolje vrijeme na horizontu, konačno postoji prilika da se ponovo otvori ćelavi Orao, ali trebat će mu neki značajan posao.

“Siguran sam da se nadam vlasnici žele da se početak na dovođenju kurs natrag u igrivi oblik,” rekao je Hoole koji je bio u San Diego pohađaju Golf Course Superintendent Udruženje Amerike tradeshow kada je razgovarao sa optimista.

Prvobitno poznat kao Point Roberts Golf Club kada je otvoren 21 prije mnogo godina, kurs je prodat u 2017 kineskim investitorima i značajan novac je potrošen na prenamjenu koji uključuje i projekt Waterford Homes koji graniči tri rupe i još uvijek je u fazi prodaje.

Vlasnička grupa Bald Eagle povezana je sa tačkom Roberts Marina koja je takođe prodata azijskim privrednicima još 2015.godine. Računovođa Zihao Ding je taj vršilac dužnosti menadžera u marini i čeka riječ o planovima za 2022. ponovno otvaranje ćelavog orla.

“Situacija sa ćelavim orlom je zaista još uvijek u zraku i ne mogu sa sigurnošću ništa reći”, rekao je Ding optimistu. “Upravo sam čuo da bi mogli otvoriti i žele zaposliti više ljudi, ali to je zaista sve što znam o tome u ovom trenutku .”

Pandemija je rezultirala porastom interesovanja za golf na rekreativnom nivou, a tee times je izazov na Metro Vancouver kursevima. Sada, ćelavi Orao samo treba da počne da nadoknađuje izgubljeno vreme.

“Najteže je ne iskoristiti koliko je posao s golfom trenutno zauzet”, rekao je prošlog jeseni Bald Eagle generalni direktor i glavni stručnjak Kyle German za optimistu. “Imamo novu vlasničku grupu koja je uložila mnogo novca u kurs. Gradili smo zamah i teško je iz perspektive vlasnika da ne vidimo (bilo kakav povratak). Realno, prošle su dve godine kada je svaki drugi kurs bio u stanju da nadoknadi svoje prethodne nedostatke.”

Komentariši