Ove subote je Međunarodni dan Prošivanja

CEH Boundary Bay Quilters rado će ponovo učestvovati na Međunarodnom danu Prošivenja ove subote, 19. Marta.

Članovi će ukrašavati svoje domove jorganima, pružajući javnosti uvid u njihove tekstilne kreacije.

Tokom pandemije, Savez je prešao na redovne mjesečne sastanke zumiranja, dane šivanja zumiranja i radionice zumiranja, iako su se lični društveni događaji i radionice dogodili kada je to bilo sigurno. Zaključavanje je rezultiralo neočekivanim bonusom kada su govornici iz cijele Kanade, Sjedinjenih Država, Australije i Velike Britanije mogli podijeliti svoje znanje i pokazati svoje jorgane na sastancima Saveza.

Ovaj Lokalni Savez godišnje donosi i donira nekoliko stotina jorgana Fraseru zdravlje i druge dobrotvorne organizacije za nove bebe; BC Agencija za rak za udobnost pacijenata sa rakom; i kanadskim jorganima Valura za povređeno osoblje CAF-a.

Tokom prošle godine, Savez je nastavio da doprinosi ovim dobrotvornim organizacijama, kao i da napravi i distribuira 65 jorgana zaposlenima u zdravstvu Fraser-a koji rade u odjelima COVID ICU kako bi pokazali našim zdravstvenim radnicima koliko cijenimo njihov rad tokom pandemije.

Savez održava dvogodišnje emisije jorganova od 2008.godine, ali COVID je uzrokovao da se emisija zakazana za maj 2021. premjesti na maj 2023. godine, pa je Međunarodni dan Prošivanja prilika za neformalniju emisiju “probijanjem” jorganom.

Komentariši