Gdje kupiti kvalitetan prtljagu set u BC (neke trgovine vas može iznenaditi)

Ograničenja putovanja COVID-a se još jednom mijenjaju, što znači da su mnoga otkazana, odložena i putovanja na listi kanta na vidiku. Da, vrijeme je da unovčite te vaučere za aviokompanije iz 2020.godine.

Ima dosta posla za pripremu: provjerite datume isteka pasoša prije nego što rezervirate, preuzmite aplikaciju ArriveCan, testiranje istraživanja i ograničenja karantene mjesta koje posjećujete i potražite ponude koje želite (poput ove u London).

Takođe bi moglo biti vrijeme da uložite u novi set prtljaga ili pojedinačne komade. Kada kupujete prtljag, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

Za kakva će se putovanja uglavnom koristiti? (Posao, porodica, solo?)

Koji način prevoza uzimate? (Auto, voz, avion, brod?)

Koliko ljudi će koristiti set?

Kolika je težina? (Aviokompanije se pridržavaju ograničenja težine prtljaga i niko za to ne želi dodatno platiti.)

Za nošenje na, Da li je to zapravo nošenje na veličini? (Opet, aviokompanije marljivo rade na čekovima na kapiji kako bi se osiguralo da se torbe uklope u tu sićušnu metalnu napravu na kapiji.)

Može li to podnijeti malo grubog putovanja (tj. biti na dnu gomile)?

Da li je proširivo? I da li je to neophodno, ili samo vodi do preplaćivanja?

Koliko je čvrst rajsferšlus?

Kako želite da ga čuvajte kod kuće?

Sa tim kriterijima, smo oborio ovo u dvije kategorije: hard-i meke futrole prtljagu setova i nošenje na kofere. Pošto je došlo do povećanja interesovanja za prtljag, plus problemi sa lancem snabdevanja, dostupnost u Kanadi je, kao i uvek, prioritet. ​

​NAJBOLJI KOMPLETI ZA PRTLJAG OD TVRDOG I MEKANOG KUĆIŠTA
​Swiss Gear je ugledni brend u srednjem cjenovnom rangu (nije jeftin, ali i nije luksuz). Ovaj trodijelni set ima tvrdu školjku sa četiri točka koja omogućavaju navigaciju od 360 stepeni. Ima razdjelnike za odjeljke i dolazi u plavoj boji, što znači da se neće slučajno izgubiti u moru crnog prtljaga. Dovoljno je velik za porodično putovanje, a najmanja veličina (21,5”) može se koristiti kao nošenje. Na prodaju za $259.99 u Best Buy.

Ovaj trodijelni Amazon Basics set napravio je listu jer je visoko ocijenjen (posebno za izdržljivost) i relativno jeftin (ispod $300). Međutim, postoji nekoliko nedostataka: nema težine i ima puno crnog prtljaga na vrtuljcima. $ 239.77 na Amazonu.

Komentariši