Delta želi da se opcije proširenja popločanog dijela nastave

Omogućavanje restoranima da prošire svoje trpezarije na vanjske popločane prostore pokazalo se takvim uspjehom tokom pandemije COVID-19 Da Delta želi da provincija nastavi program i pojednostavljuje aplikacije na neodređeno vrijeme.

Ranije ove sedmice, gradonačelnik George Harvie poslao je pismo generalnom ministru javne sigurnosti i advokatu Mikeu Farnworthu tražeći da se mrežni proces za privremeno proširena područja usluga (TESA) produži na neodređeno vrijeme kako bi se osigurao opstanak objekata za hranu i piće koji se bore.

“U 2020-u, pokrajina je, preko ogranka za regulaciju alkohola i kanabisa (LCRB), uspostavila ubrzani, bez naknade, online proces za TESA”, napisao je Harvey. “Ova područja TESA omogućila su restoranima, pivarama, destilerijama i drugim licenciranim ustanovama da prošire svoje uslužne prostore pića kako bi pomogli u prevladavanju tereta ograničenja unutarnjih kapaciteta nametnutih tokom visine pandemije COVID-19 .”
Rekao je Harvie u prilog ovom procesu, Delta council je odobrio plan, koji će omogućiti prethodno odobrenje TESA aplikacija za LCRB, koji se nakon toga produžio na neodređeno vrijeme kako bi podržao lokalno poslovanje.

“Brojni Delta restorani, barovi i proizvođači iskoristili su program CESA provincije ulaganjem u privremene prostore za popločavanje dvorišta, koji sada doprinose živosti naših četvrti”, rekao je Harvey. “Podrazumijeva se, da LCRB više ne prihvata nove TESA aplikacije i da će bilo koja postojeća TESA isteći 1.juna. Za one kompanije koje žele proširiti upotrebu svog TESA prostora nakon ovog perioda, moraju se prijaviti na LCRB za stalnu vanjsku terasu ili unutrašnju strukturnu promjenu.”
Ova aplikacija, rekao je Harvie, zahtijeva plaćanje $ 400, podnošenje tlocrta i upućivanje na lokalne vlasti.

“Predstojeće isteka odobrenih TESA licence će dovesti do dodatnih ograničenja za ove poslove i, u nedostatku veće jasnoće oko zahtjeva LCRB u odobrenju lokalne samouprave,” on je rekao. “Proces je previše težak za mala preduzeća koja se već oporavljaju nakon razornih finansijskih gubitaka na koje su naišli zbog efekata pandemijskih ograničenja.”
U ponedeljak, Delta council će pregledati podzakonske akte programa za terasu, koji su za prvo, drugo i treće čitanje.

Komentariši