Bolji dani dolaze za Point Roberts Marina

Zihao Ding ovih dana vidi više crvenih tačaka i to je konačno dobra vijest za beleagered Point Roberts Marina.

Te tačke su na velikoj preglednoj mapi marininih 925 klizača, koje vise u kancelariji na spratu gdje Ding trenutno služi kao vršilac dužnosti menadžera. Zapravo je računovođa koji predstavlja kineske privrednike koji su Marinu kupili još 2015.godine. Dodatne dužnosti odražavaju ograničeno osoblje jer je pandemija uvelike utjecala na operaciju još u martu 2020.godine.

Američka / kanadska granica koja je prvobitno bila zatvorena mjesecima rezultirala je stotinama Kanađana koji su preselili svoje brodove na B. C. lokacije. Tačka Roberts Marina prešla je sa gotovo kapaciteta na gubitak blizu 600 kupaca. Sada kada granična ograničenja počinju da se ublažavaju, uključujući posebno izuzeće za Point Roberts, ti kupci počinju da se vraćaju.

Godišnji period zakupa marine za klizanje traje od 1. aprila ove godine do 31.marta naredne godine.

“Te crvene tačke koje vidite su ljudi koji rezerviraju mjesta i posljednji put kad sam brojao bilo ih je oko 200”, objasnio je Ding. “Juče sam razgovarao sa parom koji pokušava da se vrati jer je jeftiniji (ovde), znatno jeftiniji nego dalje na jugu. Upola cene.

“Oni se još uvijek ne vraćaju brzinom koju želimo vidjeti, ali mislim da ćete u narednoj godini (kako se ograničenja dalje ili u potpunosti ublažavaju) vidjeti ogroman procenat mudrog povećanja. Međutim, potrebno je nekoliko godina da se posao u potpunosti oporavi.”

Ubrzo nakon kupovine Marine, oko 4 miliona dolara potrošeno je na nadogradnju, uključujući novi pristanište i poboljšanje većeg dijela suzbijanja požara i infrastrukture. Ding kaže da se mora obaviti još posla, ali to bi mogao nadgledati novi vlasnik.

Marina je navedena na prodaju prije otprilike godinu dana za 25 miliona dolara (SAD). Bilo je konstruktivnih razgovora sa lukom Bellingham, ali ništa se ne događa u ovom trenutku.

“Iz onoga što sam prikupio, Luka Bellingham u osnovi je najbolji posao koji možemo dobiti i najbolja ponuda za ljude, ali za nas smo još uvijek pod nekim unutrašnjim restrukturiranjem,” dodao je Ding. “Prilično je komplikovano, ali osoba na vrhu koja donosi odluke može se ili ne može promijeniti, tako da trenutno čekamo da se to završi.”

Komentariši