Thierry Baudet: «Corona-krisen viser betydning nasjonsstat, ikke la nederlandske milliarder strømme til Sør-Europa!»

FVD-leder Thierry Baudet ser ingenting i det hele tatt i Tysklands forsøk på å bruke koronakrisen til å styrke EU. Ifølge den nederlandske opposisjonslederen viser viruset at den suverene nasjonsstaten har en «enorm betydning». Ingen nederlandske milliarder til Sør-Europa, så, ifølge Baudet.

To tyske ministre publiserte i dag en meningsartikkel i søreuropeiske kvalitetsaviser som hevder at det er på tide å åpne brussel-pengekraner til land som Italia, Portugal og Hellas. » Vi foreslår at land i euroområdet får lov til å bruke ESM penger til å bekjempe koronaviruset. Vi trenger ikke en troika, inspektører og et reformprogram skrevet av EU-kommisjonen,» sa de Merkel-utnevnte ministrene: «Det vi trenger er rask og målrettet hjelp.»

Thierry Baudet (FVD) ser absolutt ingenting i denne tilnærmingen, som han ser som en styrking av EU i en tid da det er vist at det motsatte er mer effektivt. Han sier:

» Tyskland ønsker å «styrke EU» med koronakrise. Feil retning! Corona-krisen viser enorm betydning for nasjonalstaten. Under den økonomiske krisen bør nederlandske milliarder ikke strømme til Sør-Europa via ESM. Kabinett, aldri tillate dette!»

I tweeten utdyper ikke Baudet ytterligere på poenget, men antagelig refererer FVD-formannen til det faktum at nasjonale regjeringer nå blir tvunget til å koordinere responsen på viruset. I tillegg til å være en sentral aktør i krisen, må de også treffe tiltak som ikke kan avtales på internasjonalt nivå. Som å stenge grenser, og pålegge straffelovgivning for de som ignorerer koronartiltak. Det er også opp til hver nasjonal regjering å se hvilken type politikk som passer best til størrelsen på utbruddet i hvert berørte land.

Om regjeringen er villig til å lytte til Baudets argument, eller rettere sagt følge Tyskland i å overføre dyrebare summer av skattebetalernes penger, gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *