Økonomisk koronaapokalypse nært forestående: 1 million ekstra arbeidsledige i sommer på dagens politikk

Så mange som ett år millioner nederlandske mennesker står i fare for å miste jobbene sine som følge av koronaviruset. Mer intervensjon fra regjeringen blir tatt til orde for fra alle sider. Fordi hvis det ikke skjer, 6% av innbyggerne i dette landet plutselig har ingen jobber igjen før det første høstbladet berører den kalde høstjord.

Koronaviruset er ikke bare en stor medisinsk utfordring, men også en økonomisk en. Eksperter advarer om at neste sommer kan Nederland allerede ha mer enn 1 million ekstra arbeidsledige hvis regjeringens politikk ikke er drastisk justert. Entreprenører vil snart gå under, flex kontrakter er allerede avsluttet og feil vil ødelegge en annen gruppe. Ifølge FNV truer hundretusener av familier med å komme seg til tiggestaben.

Et pessimistisk scenario? Det er jeg sikker på. Men det er det vi er på vei mot hvis noe ikke skjer raskt for å på en eller annen måte dempe statsminister Ruttes «intelligente lockdown»:

«Hvis regjeringen ikke tar ytterligere tiltak for å dempe virkningene av den «intelligente lockdown», eksperter forventer en bølge av konkurser og mer enn en million arbeidsledige i sommer.

Dette fremgår av en omvisning i Financieele Dagblad blant ledende kuratorer. For mange gründere er vannet allerede på leppene på grunn av restriksjonene som er pålagt, skriver avisen tirsdag. I serverings-, detaljhandels- og reisesektorene har omsetningen tørket opp, mens faste kostnader har fortsatt. Det faktum at regjeringen absorberer en del av personalkostnadene er bare delvis soo1d.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *