Økonomien er på COLLAPSE på grunn av koronavirus: krymping mellom 1,2% og 7,7%!

Anslag fra Central Planning Bureau viser at koronaviruset fører til en brutal resesjon i Nederland. I verste fall står vi overfor en sammentrekning på 7,7% og en arbeidsledighet på 9,4%. Det er sjokkerende tall.

CPB utviklet fire ulike scenarier for å vurdere den mulige økonomiske utviklingen i år. I ikke mindre enn tre av de fire scenariene er sammentrekningen mer alvorlig enn i kredittkrisen i 2008. I det andre, mest positive scenariet er sammentrekningen «bare» 1,2%. Husk deg, det er «men» i forhold til de tre andre scenariene, fordi normalt en slik sammentrekning er også forferdelig dårlige nyheter.

Men ja, sammenlignet med 7,7% sammentrekning i verste fall scenario, kombinert med en arbeidsledighet på 9,4%, er det selvfølgelig fortsatt best å gjøre det. Men arbeidsledigheten er for tiden 3,4%. Så det er en seks prosentpoengs forskjell. Det er ganske mye.

CPB direktør Pieter Hasekamp med rette sier om regjeringen politikk at det «tar sikte på å redusere redundans og konkurser. Dette forhindrer en nedadgående spiral og varig økonomisk skade. Likevel kan regjeringen på det meste delvis absorbere slaget. Jo lenger krisen fortsetter, jo mer økonomisk skade vil bli.»

Det er nettopp av denne grunn at det er av største betydning at regjeringen umiddelbart ruller ut den økonomiske koronapakken. Det sies at dette er veldig vanskelig, etc. Jeg er sikker på at det er det. Hvis regjeringen ønsker å samle inn mye penger i ett fall swoop, det kan også gjøres raskt. Vel, da bør det motsatte være mulig.

En forespørsel til lesere av DDS: Michael van der Galien eier ikke bare denne vakre nettsiden, han er også den eneste nederlandske bloggeren med innvirkning i Amerika! Ved å støtte ham på BackMe kan du nå lese den tre ganger om dagen (ekstra): hver dag får du en kort frokost om morgenen i form av et blogginnlegg om de siste nyhetene fra Amerika, om ettermiddagen rundt tre får du en hard rant om de siste nederlandske nyhetene, og – utelukkende for mine sponsorer – får du en e-post på sengetid med en kolonne om et emne. Du får dette fra 1 euro per måned. Så støtte ham – 173 DDS lesere var foran deg!

Vanskelig? ja. Men dette er eksepsjonelle tider som krever dette. Regjeringen må ikke mangle dette. Om nødvendig må de ansvarlige og statssekretærene jobbe døgnet rundt. Det er ikke annerledes. Dette er nå nødvendig av dem. Hvis de ikke takler det, bør de gå av. Det er en grunn til at de får så mye makt og penger. Nå må de bevise at de er verdig æren av sin vakre funksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *