og Wopke, ikke spill julenissen! Vi trenger desperat milliarder euro for Italia selv’

« Jeg vil komme tilbake til Italia og navneoppropet mot Nederland», skriver spaltist Frits Bosch. Han er uenig med de 1 milliard euro som Nederland legger på bordet for å holde italienerne fornøyde. Dette er ikke tiden for å spille for St Nicholas, mener han.

Rutte kommer opp med en sjarm offensiv og betaler en milliard euro til spaghetti elskere. Det er dumme nederlandske skattepenger, som nederlenderne har jobbet hardt for. Er han gal nå? De pengene har blitt betalt for å gjøre gode forretninger for våre borgere. Vi hevet ikke pengene til et fjernt, korrupt og mafiosooland. Han spiller av våre skattepenger julenissen nå fordi han ønsker å få en hvit fot i disse menneskene.

Hvis vi deretter gå tilbake til problemet som skjer her: Rutte og Hoekstra holdt føttene på linjen for ikke å gi eurobonds for Italia og andre land som aldri har satt sine husholdningsbøker i orden. De synes det er «ekkelt» at Nederland ikke hjelper dem nå. På dette nettstedet har jeg forklart i detalj risikoen involvert i eurobonds, coronabonds. Poenget er at vi skal gi våre kredittkort til land som kan gjøre bruk av det. Det forvrenger og de blir avhengige av pengekranen, og dessuten øker den generelle risikoen for EUs finansielle system mye lenger.

De berørte landene har ikke lagt sin egen hånd i sitt eget bryst. Det er et altfor kjent fenomen at når et land er på vei, er fienden utenfor grensene. «Ikke vi er skyldige i denne elendigheten, nei, det er de motbydelige nederlandske folk!» Hva jeg sier i rundt amerikansk: «Fuck deg!»

Tilbake til nederlandsk presse og økonomer. Jeg ble ikke overrasket over at den nederlandske pressen uttrykte sin misnøye med Rutte og Hoekstras avslag. Den nederlandske pressen er «moralsk høy og overlegen», så det er empati for landene som nå går ned. De rullet helt. Men hvem overrasker meg når en rekke nederlandske økonomer som Dirk Schoenmaker, Barbara Baarsma, Sweder van Wijnbergen, Harald Benink, Coen Teulings, Rick van der Ploeg, Lans Bovenberg, Bas Jacobs og Rens van Tilburg er «obstruksjon av Rutte og Hoekstra kontraproduktiv». hvorfor? Deres hindring, etter mitt syn, var super produktiv.

Arnoud Boot er overrasket over den massive støtten til sitt åpne brev. «Jeg er ikke så inn i manifester. Og absolutt ikke fra manifester som genererer mye diskusjon. Men denne gangen er vi alle enige. Selvfølgelig, andre ganger nederland kan holde andre land til regnskap», sier professor Boot. Lord Boot, jeg kjenner mange nederlandske økonomer, og spørsmålet mitt viser at de alle er enige med Rutte og Hoekstra. Det du mener er ikke sant.

Boot tryglet i en følelsesmessig appell, nesten flyttet til tårer, «Vi som Nederland må gi full dekning til strut pakker som Italia og Spania ønsker å sette ut for sin økonomi. Deretter kan du bruke nødfondet ESM eller gjennom utstedelse av Coronabonds. Nå må du være en del av løsningen, som bankene sier om seg selv, og ikke skape ytterligere usikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *