Kolonne Frits Bosch: ‘Hyperinflation’

Frykt og grådighet er viktige psykologiske faktorer som ikke bare bestemmer oppførselen til investorer.

Det påvirker også dødelige. Det er nå hovedsakelig frykten som bestemmer vår oppførsel. Jeg tror også en viss angst for hvordan våre politikere reagerer på Corona-krisen er passende. Jeg forutser ikke hyperinflasjon (ennå), men jeg utelukker det absolutt ikke på grunn av den nåværende politikken til sentralbanker.

Vi ser nå at globale sentralbanker åpner opp alle registrene for å støtte regjeringer som holder økonomien flytende. De øker offentlig gjeld og budsjetter, og sentralbankene deltar i dette ved å kjøpe opp disse gjeldene. ECB var allerede opptatt med dette før Corona-krisen, 60 milliarder euro i måneden, senere 20 milliarder. Målet var og er å øke den økonomiske veksten i EU, heve inflasjonen og holde renten lav slik at svake land også kan låne til lave renter.

Vakker rett!? Nei, økonomer holder sine hjerter, så lenge dette går bra, vet ingen. Økonomer mistrodde dette systemet selv før Corona-krisen. Nå er det hallusinatoriske $ 870 000 000 000. Og så er det den idiotiske oppfordringen fra venstreorienterte partier for å hjelpe Italia enda mer. Tankene dine tenker på det. «Herre, tilgi dem», fordi de ikke synes å forstå at Nederland er i en svært vanskelig situasjon. Vårt land er på første rad for å bli truffet hvis ting går galt ….

Vårt land har bygget opp en fantastisk pensjonskapital på (en gang) 1,4 billioner euro. Det er en stor ressurs for våre deltakere. Men det er også ekstremt sårbart, spesielt siden vi er i en båt med land som er potting og som liker å se sin gjeld fordampe som snø i solen. Er den muligheten der? Ja, den muligheten er absolutt der, gi megalomaniacal finansiering som ECB gjør for tiden. Problemet er at ikke bare gjeldsfordampning som snø i solen, men også våre vakre pensjonsmidler, ‘ha ha det, swing, bølge’! Problemet kalles hyperinflasjon. Det er et monster som ødelegger alt. Selvmord skyter deretter opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *