‘Hoekstra kommer til å overføre milliarder til korrupte, maffioos og nazi-co-working Italia: skam!’

Frits Bosch kan absolutt ikke skjule sin skuffelse over at minister Hoekstra har gått med på en stor hjelpepakke for Italia. Han synes det er latterlig at et land som har vært så beistlignende det siste århundret, nå får så mye penger.

Wopke Hoekstra gikk gjennom pumpen. Nederland bøyer seg for tysk press for nødhjelp til Italia gjennom det europeiske stabilitetsprogrammet. Milliarder går til Italia, uten forutsetninger. – Vi italienere er et stolt folk og aksepterer ikke forhold, sier en italiensk diplomat. Det stemmer! Hvor stolte italienere er i andre verdenskrig, med fascistiske Benito Mussolini, vet vi altfor godt.

I motsetning til tyskere, ba de aldri om unnskyldning. Etter krigen var nasjonalismen og er utelukket for tyskere. Dette er forståelig, fordi tyskerne må leve med en fortid som er nesten ulevd med. Den tyske intelligentia spesielt har selvhat og hat for nasjonalstaten. De prøver å unnslippe dette ved å la den suverene nasjonen Tyskland slå seg sammen til en ny europeisk suverenitet, en europeisk republikk. De finner tysk nasjonalisme forkastelig, men de anser europeisk nasjonalisme for å være bra. Europa bør være den frelsende engelen for tysk anger. Det er tragisk at land som Hellas og Italia ikke går sammen med dette. Grekerne sammenligner Merkel med Hitler, plakater av Merkel med Hitlers bart.

Og så Italia! Italia var en alliert av Nazi-Tyskland, husker italienerne? Du bare sidemed allierte da det var klart at Tyskland kjempet en tapende kamp. Du hadde en elendig hær. Husker du? For en stolt folk er du. Du er korrupt, maffioos, med et hull i hånden. Fortsett å tigge om pengene våre. For en stolt folk er du.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *