He? Hoekstra og Italia krever begge seier i Eurobonds avtale om corona støtte: ‘Veldig fornøyd!’

Vel, både i Nederland og I Italia flagget kan heves. Begge landene hevder seier etter at eurogruppen i går kunngjorde avtalen som ble inngått av euroområdeland for å øke økonomiene i koronarrammede land. Hoekstra godtar mange ting, bortsett fra med koronar.

En ganske hallusinatorisk situasjon har oppstått: finansministrene i alle landene som betaler med euroen i går, inngikk en avtale verdt mer enn € 500 milliarder for å håndtere konsekvensene av krisen. De pengene vil uforholdsmessig gå til land som Italia, som i årene før koronakrisen har gjort et rot av sine husholdningsbøker. Tips til Italia. Máár: det blir ingen eurobonds. Så minister Hoekstra kunne også kalle seg en seierherre.

Fin bit på den ene siden / på den annen side på NIS:

«Til slutt var Nederland ikke i stand til å vinne alle de harde forholdene. Minister Hoekstra har lenge opprettholdt sitt krav om at land bare kan motta penger fra nødfondet, Den europeiske stabiliseringsmekanismen (ESM), hvis de også reformerer sine økonomier. Med andre ord, når krisen er over, må besparelser gjøres for å sette budsjettet i orden, og disse kravene kan pålegges av långiverne.

Det kravet ble til slutt avvist. Land som trenger penger kan låne den fra ESM uten forutsetninger, så lenge det brukes til medisinsk behandling. De sørlige landene, ledet av Italia, ønsket også å kunne låne penger uten forutsetninger for utvinning av økonomien etter den nåværende krisen.»

Totalt er rundt € 540 milliarder tilgjengelig gjennom de ulike kanalene – ESM utbetalinger, europeisk arbeidstid reduksjon og hundrevis av milliarder for Europeiske Investment Bank entreprenører.

Det vil også være «innovative finansielle instrumenter» for å bekjempe den økonomiske krisen. Frankrike sier dette er eurobonds, men Hoekstra sier at denne ordlyden er så at Nederland ikke kan stoppe hodet. En ting er klart: avtalen er inngått, men det europeiske kringleegget vil fortsette…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *