Grusomme entreprenører har fullført drakonisk korona politikk: ‘I Belgia, butikkene er åpne!’

På tirsdag vil regjeringen nesten helt sikkert kunngjøre at frisører «kan» komme tilbake til arbeid «under visse forhold» og at skolene vil gjenåpne noen, litt, på visse nivåer. En dag eller en og en halv uke. De er latterlig små krummer, som ikke er til nytte for de fleste entreprenører. De reagerer rasende.

Entreprenører har virkelig fått nok av dagens koronapolitikk som lammer hele sektorer. Udo Delfgou i detaljhandelsorganisasjonen INretail sier at det er helt uforståelig at alle butikker ikke skal åpne som normalt: «Hos oss mener nesten hele Europa det; i Frankrike, Belgia, butikkene er åpne som normalt.» Det er en stor avtale, fordi Delfgou sa dette til NIS. hva?! Hilversum lar av og til gründere som hater regjeringens politikk snakke der. Tilsynelatende føler NIS allerede stemningen når det gjelder den skiftende atmosfæren i samfunnet!

Hvis regjeringen vurderer å utvide «shopping etter avtale,»vel, det er noe, sa Delfgou. Men det bør være «så bred som mulig. Og ikke bare en-mot-en, men også for butikker som tilbyr større muligheter til å bruke dette. Men det er nest best, vi mener først og fremst at butikkene skal kunne åpne 3. mars.

Leendert-Jan Visser fra MKB Nederland endelig sa i NOS Radio 1 Journaal i dag at han er veldig glad for frisører, men at det er selvfølgelig helt dumt at kjøreskoler og kosmetologer ikke bør åpne: «Vi har laget en plan med sektoren ikke å åpne en sektor først og deretter den andre, men alle sektorer trinnvis. Ingenting skjer for gjestfrihetsbransjen nå. Hvorfor ikke spise på en terrasse, med nok avstand, men kunne gå til frisøren?», sier han ganske riktig.

Dirk Beljaars fra Koninklijke Horeca Nederland er derfor helt ferdig med det. Han fortalte Telegraph at katastrofekabinettets vanstyre nå er intet mindre enn «opprørende». «Regjeringen har helt klart gitt opp håpet,» sa han. Hugo de Jonge, sier han, har en total «mangel på empati» for gjestfrihetsbransjen. Fordi visse hendelser kan fortsette snart ved hjelp av raske tester, men gjestfrihetsbransjen må forbli stengt. Det er egentlig ikke mulig, sier Beljaars. I det minste bør det være mulig å gjøre noe som dette for gjestfrihetsbransjen.

Selvfølgelig er de helt i orden. Det er helt beruset at butikkene kan åpne i utlandet, men angivelig ikke i Nederland, mens alle kjemper mot det samme viruset, og også de samme «variantene». Hvis ting ikke kommer ut av hånden i Frankrike og Belgia, så er det helt latterlig å si at dette vil skje i Nederland hvis gründere får lov til å tjene litt penger igjen.

Så det må gjøres med denne galskapen. Rutte og De Jonge, Nederland ønsker sin frihet tilbake! Kast den økonomien åpen, la gründere tilbake til arbeid, og stopp disse drakoniske tiltakene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *