Få beltene på! IMF: «Dette vil være den verste økonomiske krisen siden 1930-tallet!»

Verden forbereder seg på den største økonomiske depresjonen siden 1930-tallet, takket være skaden coronavirus gjør til alle slags økonomier rundt om i verden. Det sier IMF.

Den økonomiske uforsiktigheten er over for tiden. Faktisk kan verden forberede seg på en resesjon i full størrelse som den ikke har sett på rundt 90 år. Det er ikke en frykt visjon av en selverklært dommedag profet, men rett og slett en bitter og ærlig prediksjon. IMF-sjefen Kristalina Georgieva ser det som veldig dystert for den globale økonomien i 2020 og 2021. Hun sier:

«Pandemien som feier verden vil slå global økonomisk vekst «kraftig negativ» i 2020, noe som utløser den verste nedfallet siden 1930-tallets store depresjon, med bare en utvinning delvis i 2021, sa lederen for Det internasjonale pengefondet.

«For bare tre måneder siden forventet vi positiv inntektsvekst per innbygger i over 160 av våre medlemsland innen 2020,» sa hun på torsdag i bemerkninger utarbeidet for levering i forkant av neste ukes IMF og Verdensbankens vårmøter. «I dag har dette tallet blitt slått på hodet: Vi projiserer nå at over 170 land vil oppleve negativ inntektsvekst per innbygger i år.»

Så 189 land er medlemmer av IMF – så du kan forestille deg at når det er så mange som 170 tap, forårsaker det en massiv global økonomisk nedsmelting.

Desto større grunn til å tenke på måter å sakte gjenåpne den nederlandske økonomien. Dessverre, som en eksportøkonomi, kan vi ikke forhindre mye av skaden. Men enhver jobb som vi kan beholde ved å ikke være i en lockdown lenger enn nødvendig er selvfølgelig pent tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *