Der går våre pennies! ‘Distressed’ KLM bruker Covid-regjeringens støtte til ikke å overleve, men for oppkjøp

På grunn av koronakrisen har KLM gjentatte ganger tryglet om milliarder i skattebetalerstøtte. Nå har det blitt klart hvor alle disse svimlende beløpene går: investeringer i selskaper, slik at KLM kan tilby pakkereiser. Det har ingenting å gjøre med overlevelse lenger, men med å få et forsprang i en annen skrantende sektor.

Det var helt klart at KLM ville ha det vanskelig under koronakrisen. Det var mange oppsigelser på vei opp, og regjeringen gjorde også praktisk talt alt den kunne for å dempe de økonomiske slagene så mye som mulig ved å holde flytrafikken åpen. «Da noen flere infeksjoner», må regjeringen ha tenkt. Gang på gang viste det seg imidlertid ikke å være nok, så det var på tide for milliarder av injeksjoner av skattebetalernes penger med sikte på å holde det flyselskapet flytende.

Men det KLM har gjort nå har lite å gjøre med overlevelse. De brukte de pengene til å tilby pakkereiser, som i utgangspunktet utgjør en bunt av reise, hotellbestilling og ekstra pakker. Rtl Nieuws rapporterer. KLM har derfor kommet inn i reiselivssektoren og har skåret ut en fin gunstig posisjon i det markedet for seg selv.

Og det er et marked der det også er de nødvendige økonomiske slagene, fordi for øyeblikket praktisk talt ingen kan (eller går) på ferie. De som drar på ferie igjen er mer sannsynlig å velge en slik pakkeferie, så KLM vil løpe bort med overskuddet, på bekostning av disse konkurrentene.

Det har ingenting å gjøre med overlevelse (innenfor sin egen sektor), enn si sin egen strategi som de sa de ville fortsette å vedta. Eric Pels, luftfartsøkonom ved VU University Amsterdam, sier følgende om det:

– De har alltid oppfordret dem til å ønske å fokusere på nettverkskvalitet og det som bidrar til f.eks. Nederland, så virker dette i strid med det.»

Dette kommer ikke til å bringe Nederland mye, og er spesielt gunstig for KLM og deres (utenlandske) partnere. Den nederlandske regjeringen ser derfor ut til å ha kastet penger over baren igjen og får sannsynligvis svært lite i retur. Men hva ville det være, hva? Det er bare skattebetalernes penger som bare har måttet jobbe hardt for det med blod, svette og tårer. Midt i en pandemi, ja: hvor ville vi vært uten massivt kontantsløsende nasjonal transportør, ikke sant?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *