Corona skade i Nederland er stor! ABN Amro: ‘minst € 45 milliarder euro tap av omsetning’

ABN Amro har beregnet hvor mange selskaper som er avhengige av NOW-ordningen, som har rapportert om total omsetning. Grossister, butikker, industribedrifter og cateringbedrifter har rapportert minst € 45 milliarder i salgsnedgang!
NOW (Temporary Emergency Measure Bridging Employment) er sikkerhetsnettet som regjeringen har satt opp for bedrifter, for å bidra til å betale lønnskostnadene opp til 90 prosent. Grossister lider brorparten av omsetningen på 45 milliarder euro, rundt 16 milliarder euro. Industribedrifter om 10 milliarder euro salgstap, butikkeiere 6 milliarder og transportselskaper 4 milliarder euro. I mellom har serveringsbransjen litt over 4,5 milliarder euro, ifølge ABN Amro.

I Nederland går pennies ganske fort. Kanskje en åpen dør, men det er fint å få noen tall. På denne måten får vi gradvis et skarpt fokus på hvilken sektor som rammes hardest og hvor pengene ser ut til å være mest nødvendige. Dessverre betyr dette også at noen entreprenører allerede vil føle stemningen. Fordi som minister Koolmees (SZW, D66) antydet: snart ikke alle vil være i stand til å regne med statsstøtte.

Det blir en bitter pille. Selskaper som har falt til venstre og høyre, har mindre inntekter, høyere skattebyrder og omtrent alle markeder står overfor det samme problemet. Jeg tror dette kommer til å ha en så stor innvirkning på samfunnet vårt, liksom 9 / 11. Så levde vi plutselig i en helt annen verden, men den erkjennelsen tok noen ganger en stund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *