Business roser Thierry Baudets plan om å gi økonomien «intelligent kickstart»: «Veldig positiv tanke!»

FVD-formannen Thierry Baudet fortsetter å motta positive anmeldelser for sin såkalte «intelligente kickstart» – opposisjonslederens plan om å øke økonomien under og nå koronakrisen. Etter driftige Nederland og VNO-NCW støtter Mkb-Nederland nå også ideen.

 

I går kveld Forum for Demokrati leder Thierry Baudet offisielt lansert sin plan om å trekke Nederland ut av de økonomiske doldrums på Op1 som coronavirus treffer hardt.

Den består av flere komponenter, med sikte på å hindre konkurs av småbedriftseiere spesielt. Hvis de lover å ikke slippe redundans, kan de deretter bli refundert en del av omsetningen. Baudet anslår at kostnadene er rundt 5 milliarder euro til 10 milliarder euro. Presidentene i de største arbeidsgiverorganisasjonene ønsker planen velkommen:

«Hans Biesheuvel (Driftig Nederland) støtter FVD-planen.

Hans de Boer (VNO/NCW) støtter FVD-forslaget: «Godt forslag og godt tillegg til pakken som nå er foran».
Jacco Vonhof, styreformann i Mkb-Nederland, er også veldig fornøyd med ideene baudet har lagt ut på papiret. Det sa han i morges på Good Morning America. Vonhof er så glad for at han vil snakke med statsråd Wouter Koolmees minister Eric Wiebes senere i dag. Vonhof:

«Jacco Vonhof fra Mkb Nederland er også entusiastisk.» Dette er en veldig positiv tanke, sier Vonhof i Good Morning Nederland på NPO1. – Den andre delen av planene hans er interessant, sier Vonhof. «Reduksjonen i arbeidstiden, der gründere blir refundert 90% av lønnskostnadene under visse forhold, ikke fullt ut overholder den ordningen.»

Noen bedrifter og bransjer er nå ikke kvalifisert for en slik ordning. – Baudet sier at hvis vi ikke kan gjøre det gjennom lønnskostnader, bør vi ikke garantere omsetning. Det er ideer der inne som vi alle trenger å se på.»

Hvis denne planen for Baudet faktisk blir overtatt av Koolmees og Wiebes, er dette et fint eksempel på samarbeid mellom koalisjon og opposisjon. Samarbeid av nasjonal betydning i krisetider: akkurat hva dette landet trenger for å legge denne krisen bak oss raskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *