Amsterdam endelig går ned på grunn av lockdown: butikkfronter er tomme en masse

Corona krisen har skapt en stor ledig stilling i Amsterdam handlegater. Faktisk er situasjonen så ille at om lag 14,6 prosent av detaljhandelseiendommene forventes å være tomme i hovedstaden neste år. Og regjeringen er overrasket over at støtten til koronatiltakene er redusert? Ikke overraskende når gründere knapt holder seg flytende.

Hovedstaden i Nederland ser den største økningen i det forventede antallet tomme detaljhandelsbygninger. Forskere frykter to tøffe år. Neste år kan ledigheten vokse til nesten 15 prosent før nylig var dette bare 5,5 prosent.

Forsker Gertjan Slob forteller Het Parool at tallene kan bli enda verre:

«Da vi skrev denne rapporten, visste vi ikke at det ville være en annen butikk lockdown. Så jeg tror tallene er enda mer negative.»

Til tross for all «støtte» fra regjeringen, mange entreprenører ikke gjør det i Amsterdam. Byen er rett og slett uoverkommelig for gründere, spesielt hvis de må holde dørene lukket i flere måneder. Forsker Slob frykter en kjedereaksjon; når mange små entreprenører forsvinner fra byen, forsvinner mange jobber også:

«Situasjonen oppstår umiddelbart at byen ikke bare blir uoverkommelig å leve i, men at det heller ikke er noe arbeid igjen for de mindre utdannede. Da blir sentrum til en yuppie by og andre blir drevet ut av byen.»

2020 var et katastrofeår for forhandlere og gründere, og hittil 2021 er også alt annet enn et godt år. Amsterdam ser allerede de katastrofale konsekvensene av koronakrisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *