Aksjemarkedet gevinster i corona tid? «Når det er over med moroa, vil det gigantiske gjeldsfjellet ta sin toll!»

Til tross for at koronakrisen fortsatt er i full gang i Europa, gjør aksjemarkedene fin fortjeneste. Økonomen Frits Bosch ser ikke alt som rosenrødt: «Det som går opp kan også gå ned, og det er det den gjør.» Han kommer opp med en sterk advarsel: vi er nødt til å håndtere en aksjemarkedet krasj, hyperinflasjon, eller begge deler. Spenne opp!

I en tidligere artikkel påpekte jeg at det ikke bare er jeg som er veldig mistenksom for den økonomiske og økonomiske situasjonen. IMF og ECB gjør også det samme. De advarer mot bobledannelsen på aksjemarkedene. Det er faktisk svært merkelig at aksjemarkedene går kraftig opp, mens vi fortsatt har alle slags økonomiske problemer etter Covid. Det er ute av loopen. Boblen kan eksplodere inn i en børskrasj.

Jeg ser fire muligheter fremover:
1. Det er ikke noe galt. Pengemyndighetene har full kontroll over saken. Du kan sove. De levde lykkelig alle sine dager. Dette er scenariet med Klaas Knot, direktør for De Nederlandsche Bank. Jeg er ikke tilbøyelig til å tro ham «akkurat sånn.»
2. Det er en aksjemarkedet krasj. Vi har vært uten en tung dukkert i 13 år siden kredittkrisen i 2008. Fallet har blitt kunstig undertrykt av sentralbankens pengepolitikk, noe som fører til boblen. Men når det er over med moroa. Det gigantiske gjeldsfjellet kommer til å ta sin toll. Det som går opp kan også gå ned, og det er det den gjør.
3. Hyperinflasjon oppstår, noe som gjør besparelser verdiløse på kort tid. Vi ser nå inflasjonen stige litt, men ikke alarmerende. Sparere blir fratatt flere ganger: de betaler kapitalgevinstskatt, de får negativ rente, de betaler inntektsskatt og merverdiavgift, og når de dør arveavgift. Takk!
4. Både børskrasj og hyperinflasjon oppstår. Så kommer himmelen ned og vi har alle en blå lue.

Jeg er redd for å legge til prosenter når det gjelder muligheter. Det er fortsatt urovekkende. Ikke unmentioned bør den rystende EU skje med to damer på kontrollene som jeg ikke ønsker å kjøpe en bruktbil. I mellomtiden er det tre nederlandske politiske partier som ønsker å forlate euroen pluss et parti som også tenker hardt på dette (CDA).

Hvilke av de fire scenariene vil det være? Ingen vet det. Tyskeren sier da: «abwarten und Tea trinken.» Du kan sove.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *