Asunnon ostaminen 2020- 7 askelta menestykseen

Osakehuoneiston ostaminen voi olla hyvä päätös. Asunnon ostaminen yhden perheen kodista voi maksaa vähemmän. Se voi myös tarjota mukavuuksia, joita yhden perheen koti ei voisi koskaan tarjota sinulle. Ja suuri osa huollosta on tehty puolestasi.

Mutta ennen kuin sukellat osakehuoneistoon, tajua, että ostat palan kokonaisuutta. Vaikka omistat oman yksikkösi, sinulla on yhteinen omistus osa rakennuksen rakenteesta ja järjestelmistä, yleisistä alueista, kuten teistä ja tontista jne…

Voit käyttää näitä alueita ostaa sinut myös jakaa kulut ylläpito. Vaikka tämä ei ole huono asia, sinulla on sääntöjä, joita sinun on noudatettava, ja on olemassa johtokunta, joka hallinnoi kompleksia. Jotkin päätökset eivät ole pelkästään sinun.

Vinkkejä asunnon ostamiseen vuonna 2020
1- Palkkaa oikea agentti
Asunnon ostaminen on eri asia kuin yhden perheen kodin ostaminen. Haluat jonkun, joka on perehtynyt asunnon ostamiseen. Asiakaspalvelija, jolla on huoneistokokemusta, auttaa sinua navigoimaan asunnon ostamisen sisään- ja ulkopuolella sekä huomauttamaan asioista, joita et koskaan tajunnut.

2- Varmista, että huoneistoasuminen on sinulle oikein ennen ostamista
Kaikki eivät sovi asuntoon. Vaikka jotkut asunnon omistamiseen liittyvät näkökohdat ovat houkuttelevia joillekin, se on sammutus muille. Kolme suurta asiaa, jotka on tiedettävä asunnossa asumisesta, ovat säännöt, valvonta ja yksityisyys

On sääntöjä, joita sinun on noudatettava, eivätkä kaikki päätökset ole yksin sinun. Myös yksiköiden läheisyyden vuoksi voi olla naapureita, jotka saattavat olla hieman lähellä mukavuuden vuoksi.

3- Ymmärrä asunto-omistuksesi
Sen ymmärtäminen, mitä omistat ja mitä et omista, ei ehkä ole niin ilmeistä kuin luulet. Esimerkiksi pysäköinti ei välttämättä ole sinun omistuksessasi, ja sen voi määrätä rahastoyhtiö. Parkkipaikkasi voivat muuttua ajan myötä.

Tai tontti asuntosi takana on luultavasti tavallista maata, jota kuka tahansa voi käyttää.

Tai entä jos seinään katkeaa putki, omistaako Kodinomistajat-yhdistys putken vai sinä?

Omistajuuden ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta vältyt yllätyksiltä tulevaisuudessa.

4- Tutkimuksen hallinta
Kompleksiasi hallinnoivat enimmäkseen johtokunta ja rahastoyhtiö. Selvitä, miten kompleksia on pyöristytty lähihistoriassa. Tehdäänkö huolto ajoissa? Toimiiko johtokunta asianmukaisesti? Ovatko muut omistajat tyytyväisiä?

Huono johtaminen voi johtaa huonoon kokemukseen. Tee vähän läksyjä.

5- Tarkista asiakirjat
Asiakirjat, mukaan lukien luottamusjulistus, master deed, säännöt ja säännöt ja määräykset, kertovat sinulle, mitä sinun on tiedettävä. Asiakirjassa kerrotaan, miten toimitsijamies valitaan, miten kompleksia hallitaan, mitä sääntöjä sinun on noudatettava, sekä yksilöllinen ja yhteinen omistuksesi.

6- Katsaus talouskatsaukseen
Tarkista vähintäänkin nykyistä talousarviota. Varmista, että budjetti saavutetaan niiden maksujen perusteella, jotka peritään, kun vähintään 10% budjetista menee varauksiin. Maksetaanko suuria lainoja? Ja miksi?

Mieti erityisarviointien historiaa ja sitä, onko tuoretta varatutkimusta tehty.

Yksikkö voisi olla hieno, mutta et halua ostaa rahasotkua. Heidän taloudelliset ongelmansa voivat tulla sinun.

7- Esitä kysymyksiä
Älä oleta. Jos mietit jotain, kysy kysymys. Asunnon omistaminen on hyvin erilaista kuin yhden perheen omistaminen. Kaikki ei ole selvää.

Älä oleta, että sinulla voi olla lemmikkejä.
Älä oleta, että sinulla on grilli kannellasi.
Älä oleta, että voit asentaa satelliittilautasen.
Älä oleta, että voit pysäköidä kolme autoa.
Älä oleta, että voit jättää leikkivälineitä pihalle.
Jne…..
Yhteenveto
Asunnon ostaminen voi varmasti olla hyvä valinta sinulle. Tiedä vain, mihin olet ryhtymässä ennen ostamista.

Nämä 7 vinkkiä auttavat sinua uuden asuntosi rauhallisen nautinnon tiellä.

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *