CoreLogic: Asuntoinventaario ja myynti kasvavat nopeasti

Pudotus seurasi loppuvuoden 2019 asuntomyynnin kasvua, kun ala kasvoi vielä nopeammin kuin omakotitalojen, CoreLogic raportoi viime viikolla.

“Vaikka pandemia on vaikuttanut näkemyksiimme tiheyden toivottavuudesta, on selvää, että asunnonostajat eivät ole luopuneet osakehuoneistoista”, CoreLogic raportoi.

Asuntomyynti on elpynyt voimakkaasti toukokuusta, CoreLogic sanoi.

“Mielenkiintoista on, että vaikka osakehuoneistojen myynti laski enemmän turvakotitilausten huipun aikana, vireillä olevat sopimukset ovat terveesti palautuneet samaan vuotuiseen kasvuvauhtiin yksinäisten asuntojen osalta, ja molemmat ovat keskimäärin noin 17% vuosikasvua heinäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana”, raportissa todettiin.

Samaan aikaan uusi asuntoluettelo ylitti kesäkuussa yhden perheen asuntojen luettelon, viimeisimmät kuukausitiedot ovat saatavilla. Aktiiviset osakevarastot kuitenkin tasaantivat samassa kuussa noin 13 prosentin vähennyksen vuoden takaisena toukokuusta, kun se oli 30 prosenttia vähemmän kuin aktiivinen inventaario yksiöissä.

CoreLogic sanoi, että tämä asuntovaraston vakauttaminen heijastaa uusien saatavilla olevien yksiköiden kasvua.

“Kun olemme laskeneet 50 prosenttia vuoden aikana seisokin aikana, olemme nähneet uuden varaston nopean kasvun ja kirjanneet 8 prosentin kasvun heinäkuun puoliväliin mennessä”, CoreLogic sanoi.

Suurin lisäys uudessa asuntoinventaariossa oli luksusyksiköissä, jotka oli hinnoiteltu 200% tai enemmän kuin mediaanihinta, mikä on 16% enemmän kuin vuosi sitten. Äskettäin listattu listattu osakeluettelo, jonka hinta oli alle 100% mediaanihinnasta, nousi 5%, ja uusi varasto 100-200% mediaanihinnasta nousi 2% kesäkuussa.

Yksi syy vahvaan myyntiin on se, että ostajat saattavat saada paremman sopimuksen osakehuoneistojen kanssa kuin yksiperhekotien kanssa, CoreLogic sanoi. Alle kysymishinnan myynnissä myytäisten osakehuoneistojen osuus on suurempi kuin omakotitalojen osuus, raportissa todettiin. Siitä huolimatta asuntojen alennus on alhaisinta, mitä se on ollut ainakin viimeisen 2,5 vuoden aikana, mikä osoittaa, että asunnot ovat edelleen toivottavia myös pandemiassa, CoreLogic sanoi.

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *