Vinkkejä kodin ulkokuoren ylläpitämiseen

Hyvin hoidettu talo ei vain auta sinua tuntemaan ylpeyttä omistajana, vaan se auttaa myös säilyttämään arvon ja leikkaamaan kunnostuskustannuksia. Jos kodeista ei huolehdita johdonmukaisesti, voi tapahtua suurempia vahinkoja, mikä tarkoittaa enemmän rahaa sen korjaamiseen. Matkallasi kohti talon säilyttämistä, tässä on muutamia vinkkejä kodin ulkokuoren ylläpitämiseksi.

Katto
Riippuen materiaalista, joka kattosi on valmistettu ja kuinka paljon sääolosuhteita se on saanut, sinun on vaihdettava se 12-25 vuoden välein. Voit puhdistaa kattosi pidentääksesi sen käyttöikää, mutta jossain vaiheessa sinun on vaihdettava se. Jos haluat myydä kotisi lähitulevaisuudessa, harkitse katon vaihtamista nyt – tämä on loistava myyntikohta neuvoteltaessa tiellä. Katon jatkeena myös kourut tarvitsevat huoltoa. Vaikka on monia tapoja estää kouruvaurioita, yksinkertaisimmat asiat ovat tyhjentää kaikki ylipudotus oksat, jotka pudottavat lehtiä ja puhdistavat kourut rutiininomaisesti ennen kuin ne tukkeutuvat.

Windows
Voit puhdistaa ikkunat ja kaihtimet kodin sisäpuolelta, mutta varmista, että peset myös ulko-osat. Ikkunoiden ulkopinnan puhdistaminen ei ainoastaan tee kodistasi kauniimpaa ja hyvin hoidettua, vaan se myös poistaa kaiken lian ja ruosteen kertymisen, joka voi vahingoittaa ikkunoitasi, jos ne jätetään koskemattomiksi. Kuten kattosi, ikkunat ovat pitkäkestävät, mutta ne on vaihdettava jossain vaiheessa – noin 20 vuoden välein. Jos ikkunat tai niiden kehykset ovat haljenneet, niitä on vaikea avata tai lukita, tuoda luonnos tai sallia liikaa ulkopuolista melua, on aika harkita uusia ikkunoita. Tämä menee pitkälle kodin ulkopinnan ylläpitämisessä oman suojasi vuoksi.

Sivuraide
Siding suojaa kotiasi muilta elementteiltä. Riippumatta materiaalista, joka toimii kodin nastana, se on puhdistettava. Vaikka se on yksinkertainen, paras tapa puhdistaa se on saippuavedellä ja kiinteällä harjalla. Muista myös, että siding on yleisesti kulmikas eikä täysin tasapintainen, joten varmista, että puhdistat minkä tahansa kulman välillä. Muista huomata mahdolliset halkeamat, jotta voit tulla takaisin ja korjata ne, jotta vesi ei tule seinien läpi.

Ulkona oleminen ja talosi työstäminen voi olla työläs ja aikaa vievä tehtävä – mutta tulokset ovat sen arvoisia. Vaikka nämä ovat vain muutamia vinkkejä kodin ulkokuoren ylläpitämiseksi, jos pysyt siinä, sinulla on kauniin näköinen koti monien vuosien ajan.

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *