Kodinrakentajat kohdistuvat harvemmin asuttuihin alueisiin

Kotirakentaminen pienissä metrolähiöissä on kasvanut viimeisellä neljänneksellä keskimäärin 10,6, NAHB:n tuorein Eye on Housing -blogikirjoitus paljasti. Neljänneksen nopeimmin kasvavia asuntorakentamisen paikkoja löytyi myös exurbsista, pienistä metrolähiöistä ja maaseudulta, NAHB havaitsi.

Ennen kuin COVID-19-pandemia edisti päätään, noin 55% Yhdysvaltain väestöstä sanottiin elävän “suurilla metroalueilla”, mutta nämä paikat muodostavat vain 8,2% maan kaikesta maasta. Nyt, kun kuluttajat haluavat hajaantua, se avaa lisää mahdollisuuksia rakentajille, jotka ovat jo pitkään tunteneet, että kaupunkialueilla on pulaa käytettävissä olevista rakennusalueista.

Trendin taustalla on ostajien kasvava halu asua harvemmin asutuilla alueilla covid-19:n seurauksena, NAHB kertoi. Tämän vuoksi pienempien tiheyksien asuntomarkkinoiden osuus kaikesta perherakentamisesta on nyt noin puolet vuositasolla. Samaan aikaan suurten metron ydinalueiden uudisrakentaminen väheni lähes 18 prosenttia toisella neljänneksellä.

NAHB määrittelee pienet metrolähiöt “eristyneiksi maakunniksi”, jotka sijaitsevat alle miljoonan asukkaan kaupunkialueilla.

Huhtikuussa tehdyn Harris-kyselyn mukaan lähes kolmannes kyselyyn vastanneista amerikkalaisista kertoi haluavansa siirtyä harvemmin asutuille alueille covid-19-taudin puhkeamisen jälkeen. Kaupunkialueilla asuvat olivat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin esikaupunkien ja maaseudun asukkaat selailleet myytävien asuntojen ja asuntojen luetteloita.

Perherakentaminen kasvaa nopeammin matalan tiheyden markkinoilla, kun nykyiset asuntojen kohtuuhintaisuusrajoitukset ovat edelleen olemassa, yhä suurempi osa työvoimasta on kotona osa- tai kokoaikaista, kotitalouksien tarve etsiä enemmän kohtuuhintaisia asuntoja kauempana suurista metroytimistä ja tiheysongelmat viruksesta, NAHB sanoi.

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *