FEMA tarjoaa ylimääräisiä maksuja työttömille katastrofiapurahaston kautta

Liittovaltion hätätilavirasto sanoi, että se on saanut presidentti Donald Trumpin määräyksestä luvan osoittaa varoja työttömyyteen Lost Wage Assistance -ohjelman kautta.

Ohjelma tarjoaa tavan laajentaa liittovaltion etuja ihmisiin, jotka ovat menettäneet työpaikkansa COVID-19: n vuoksi nyt, kun 600 dollarin viikkolisäetu alkuperäisestä elvytyspaketista on päättynyt. FEMA myöntää avustuksia osallistuville valtioille ja Columbian piirikunnalle, jolloin tukikelpoiset työttömät voivat saada jopa 300 dollaria lisäetuja joka kuukausi.

Tähän mennessä 44 osavaltiota on hyväksytty myöntämään etuudet. Valtioilla on 10.

Presidentti Trump on varannut FEMA:n katastrofiapurahastosta jopa 44 miljardia dollaria käytettäväksi ohjelmaan. Ohjelman pituus määräytyy sen mukaan, miten FEMA-varoja on saatavilla etuuksiin.

“Menetetty palkkatuki lisää sitä rahamäärää, jonka valtiot voivat tarjota työttömille amerikkalaisille lisäämättä merkittävästi kustannuksia, joita valtioille maksaa työttömyysvakuutuksen tarjoamisesta”, FEMA sanoi verkkosivuillaan antamassaan lausunnossa. “Avun tarkoituksena on auttaa ihmisiä elättämään itsensä ja perheensä työn etsiessään.”

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *