Valitse oikea kiinteistönvälittäjä: Mitä etsiä, kun myyt tai ostat kodin

Oikean kiinteistönvälittäjän löytäminen on tärkeää kotisi myynnissä. Ongelmana on, että on vaikea löytää hyvää kiinteistönvälittäjää. Näin taitavat asunnonomistajat ovat tehneet löytääkseen sellaisen ja mitä etsiä.

Osa-aikaiset kiinteistönvälittäjät

Jos edustajasi työskentelee vain osa-aikaisesti liiketoiminnassa tai “tekee sen sivussa”, hylkää hänet (tai hän). Mieti asiaa. Miksi työskennellä jonkun kanssa, joka ei ole tarpeeksi vakava (tai hyvä) tehdäkseen siitä kokopäiväisen uran? Jos kiinteistönvälittäjä on tarpeeksi hyvä myymään kotisi tai auttamaan sinua ostamaan hyvän, he ovat sitoutuneet siihen ammattina. He ovat erittäin kiireisiä ja heillä on paljon kokemusta.

Haluat hyvän hinnan kodistasi, mutta sinun on oltava realistinen. Vieraile sivustoilla Entwistlegreen.co.uk haluat saada käsityksen siitä, mitä kodit myyvät alueellasi tai mikä voisi olla kohtuullinen hinta neliömateriaalin kodista vastaavilla alueilla. Entwistle Greenin kaltaiset kiinteistönvälittäjät ja virastot ovat olleet olemassa jo vuosia, ja heillä on sormi alan pulssissa.

Jos agenttisi yrittää listata kotisi liian korkealle yli käyvän hinnan, se ei vain myy.

Agentit, jotka tekevät tämän, ovat ahneita palkkioille, ovat kokemattomia. Liian korkea asunnon hinnoittelu tarkoittaa, että ostajat eivät edes katso sitä. Mitä kauemmin kiinteistösi on markkinoilla, sitä vaikeampaa sitä on myydä. Odota joukko lowball tarjouksia 3-6 kuukauden kuluttua.

Asiakaspalvelija on sukua sinulle.

Perhealennus voi tuntua hyvältä idealta, mutta se voi kostautua sinulle. Ellei sukulaisesi ole kokopäiväinen crackerjack, joka on erikoistunut naapurustoosi, ohita. Pieleen mennyt sopimus voi kasvattaa kestämää. Useimmat agentit eivät ole ammattilaisia tai kovin vakavia kiinteistöuransa kanssa. He ovat saattaneet tehdä työtä yli 20 vuotta, mutta jatkoivat ensimmäistä vuotta yhä uudelleen – eivät koskaan parane.

Markkinat ovat täynnä tämänkaltaista agenttia.

Agentti, joka ei tunne naapurustoasi

Kokemuksensa vuoksi jotkut agentit eivät ole kokeneita naapurustossa, jonka haluat ostaa. Agentti, joka ei tunne naapurustosi kiinteistömaisemaa, ei ehkä lopulta myy sinulle hienoa kotia tai saattaa päätyä myymään kotisi paljon vähemmällä kuin voit saada siitä.

Alennusagentti

Kukapa ei haluaisi alennusta? Useimmilla aloilla palkkiot ovat 5–7 prosenttia. Tämä on jaettu osto- ja myyntiagentin kesken. Jokaista 100 000 puntaa kotia vastaan agentti voi maksaa jopa 3 500 puntaa. Jotkut agentit saattavat houkutella sinua diskontaamalla palkkionsa. Jos kotisi palkkio on alhaisempi, vähemmän agentteja näyttää sen. Mutta ne, jotka ovat yleensä epätoivoisia. Se ei ole aina hyvä asia.

Ensinnäkin saatat päätyä yli-innokas agentti, joka yrittää myydä kotisi enemmän kuin kannattaa tehdä provisiaalisen laskun palkkioiden. Tai agentti voi tulla apaattiseksi kuukauden tai kahden kuluttua, koska hän ei tienaa paljon.

Laiminlyönti

Jos kiinteistönvälittäjäsi ei ole varannut aikaa päivittääkseen sinua kotisi tilasta, tunnet olosi enemmän kuin hieman sammutetyksi. Sinusta tuntuu, että olet menettänyt kykysi myydä koti. Ja koska allekirjoitat sopimuksen agenttisi kanssa, tunnet olevasi jumissa. Jos kotisi ei myy, todennäköisin skenaario on, että sitä ei markkinoida oikein.

Ei markkinointia

Hyvässä markkinointisuunnitelmassa on otettava huomioon ihanteelliset asunnon ostajat, ja se on järjestettävä hyvin. Kun palkkasit kiinteistönvälittäjän, antoiko hän sinulle täydellisen selityksen jäsennellystä monitahoisen markkinointisuunnitelmasta talon myymiseksi? Jos ei, niin kotia ei todennäköisesti markkinoida ollenkaan. Jos on, sitä ei markkinoida hyvin.

Rikotut lupaukset

Olisi mukavaa, jos kiinteistönvälittäjäsi kertoisi aina totuuden, – mutta valitettavasti se on yhä harvinaisempaa. Valitettavasti näyttää siltä, että yhä useammat kiinteistönvälittäjät lupaavat enemmän kuin he voivat todella toimittaa. Ne saattavat luvata sinulle esimerkiksi parasta markkinointia tai ehkä erinomaista viestintää, ja sitten ne eivät ole läheskään yhtä lyhyitä molemmissa.

Kun etsit kiinteistönvälittäjää, etsi todisteita heidän menestyksestään tai mekanismia, jolla he saavuttavat ilmoitetut lupauksensa. Pyydä heitä aina osoittamaan tuloksensa. Jos he jatkuvasti palaavat “luota minuun” tai “anna minun todistaa se sinulle / luota minuun” -argumenttiin, siirry seuraavaan kiinteistönvälittäjään.

Rachel Daniels nauttii sisäpiiritietämystietojensa jakamisesta kiinteistömarkkinoilla. Hän työskenteli vuosia kiinteistönvälittäjänä ennen kuin työskenteli kotoa kasvattaakseen lapsiaan. Varo artikkeleita kiinteistöistä ja henkilökohtaisista talousblogeista.

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *