Kysy Brian Real Estatelta: Korvaako teknologia kiinteistönvälittäjät?

Ask Brian on kiinteistöasiantuntija Brian Klinen viikoittainen kolumni. Jos sinulla on kysyttävää kiinteistösijoittamisesta, tee-se-itse-, asunnonosto-/myynti- tai muista asuntotiedusteluista, lähetä kysymyksesi sähköpostitse [email protected]

Q1. Ron Echols Nashvillestä, TN kysyy. Brian, vanhenevatko kiinteistönvälittäjät ja eliminoidaanko heidät teknologian takia? Olen ajatellut saada kiinteistölupani ja miettiä, onko se sen arvoista, panoksesi olisi kiitollinen.

A1, mitä sinä olet? Hei, Ron. Et todellakaan ole ainoa, jolla on tuo kysymys mielessään. Lyhyt vastaus on, että teknologia ei korvaa kiinteistönvälittäjiä lähiaikoina. Agentit, jotka eivät pysy ajan mukana uudessa teknologiassa, ovat kuitenkin vaarassa vanhentua. Ja agenttien rooli on kohtaloton muuttua merkittävästi. Lyhyellä aikavälillä (5–7 vuotta) teknologia soveltuu parhaiten työskentelemään yhdessä kiinteistönvälittäjien kanssa. Tulossa ei ole robotteja, jotka pystyvät näyttämään kodin, jolla on kyky osoittaa vivahteita, jotka vetoavat yksittäisiin ostajiin.

Toisaalta, kun tarkastellaan esineiden internetiä (IoT), yhä useamman agentin arkipäiväinen toiminta tulee edelleen digitaaliseen yhteyksiin. Monet ihmiset kutsuvat tätä teknologiaa “syväoppimiseksi”. Tämä tarkoittaa vahvasti tekoälyä, joka tarjoaa vastauksia antamatta ymmärrystä. Vaikka tämä kasvaa juuria kaikissa kiinteistökaupoissa, alkuvaiheessa se todennäköisesti hallitsee kaupallisia kiinteistöjä. Kun kyse on ihmisistä, jotka ostavat ja myyvät koteja, tekoäly ei tarjoa kokemusta, joka käsittelee jotain, joka vaikuttaa niin emotionaalisesti ihmisten elämään. Ei ole algoritmeja, jotka selittävät asiakkaan kehonkielen taustalla olevan viestin. Se saattaa pystyä havaitsemaan mielialan muutokset, mutta teknologia ei voi koskaan ymmärtää koko tarinaa. Nykyteknologian tasolla kiinteistönvälittäjien on pysyttävä etulyöntiasemassa. Hyvä tapa tehdä tämä on virittäytymällä

Pidemmällä aikavälillä tulossa on teknologia, joka tunnetaan tällä hetkellä nimellä “lohkoketju”. Aivan alkuvaiheessa tämä teknologia tukee kryptovaluuttaa, kuten bitcoinia. Useimmat teknologia-asiantuntijat eivät odota tämän kypsyvän täysin noin 20 vuoteen. Vaikka tämä kehittyy merkittävästi, nykyinen sovellus on Distributed Ledger Technology (DLT). Suurimman vaikutuksen odotetaan olevan monimutkaisiin oikeudellisiin sopimuksiin, joissa kaikki liittyy digitaaliseen yhdistykseen. Käsite on, että kun yksi laillinen asiakirja päivitetään, kaikki asiakirjat, joita asia koskee, päivitetään välittömästi. Seuraukset ovat valtavat. Esimerkki on kiinteistön omistus- ja arvo-nimikkeen pantti, joka välitetään välittömästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kiinteistöstä. Aina siihen, että joku allekirjoittaa ostotarjouksen tai joku muu hyväksyy kiinteistön lainavakuudeksi.

Ron, sinun on suuri kysymys, mutta edes perusteellisin kirja ei voi ennustaa tai selittää kaikkia muutoksia, joita teknologia tuo kiinteistöalan ammattiin uran aikana. Toivon, että tämä vastaus auttaa ainakin vähän.

Toisella neljänneksellä. Bethanny Albanysta, NY kysyy. Olen erittäin kiinnostunut pääsemään kiinteistösijoittamispeliin. Noin 2 kuukautta olen lukenut ja tutkinut aihetta. Yksi turhautumisistani on kaikki lyhenteet, joita törmään lukiessani tai puhuessani ihmisille, jotka ovat olleet alalla vuosia. Se on kuin vieras kieli. Luin esimerkiksi salaisia ilmoituksia ja kesti 10 minuuttia selvittää FSBO:n keinot omistajan myytäväksi. Voitko auttaa?

A1, mitä sinä olet? Hei, Bethanny. Kielen oppiminen on suuri varhainen askel, kun koulutat itseäsi. Onnittelut viisaista ponnisteluistanne. Tässä on luettelo käytetyimmistä lyhenteista. Muista, että pelkkä sanojen tunteminen ei anna täyttä ymmärrystä joistakin näistä. Sinun on ymmärrettävä nämä kontekstissa ja monet ovat matemaattisia yhtälöitä, joissa muuttujat voivat olla tärkeitä.

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *