Onko uusi koti parempi sijoitus kuin vanha koti?

Ask Brian on kiinteistöasiantuntija Brian Klinen viikoittainen kolumni. Jos sinulla on kysyttävää kiinteistösijoittamisesta, tee-se-itse-, asunnonosto-/myynti- tai muista asuntotiedusteluista, lähetä kysymyksesi sähköpostitse [email protected]

Q1. Sara ja Greg St. Cloud MN: Hello Brianista: Hei Brian, kysymyksemme saattaa tarvita avioliittoneuvojan apua, mutta se liittyy kiinteistöihin, joten ajattelimme kysyä ensin edut ja haitat. Olemme 20-vuotias ja olemme säästäneet ostaaksemme kodin jo ennen kuin menimme naimisiin kaksi vuotta sitten. Puhuimme paljon perheen aloittamisesta ja pihan saaminen lapsille, mutta puhuimme paljon tietystä talosta, jonka halusimme vasta äskettäin. Emme voineet olla kauempana siitä, mitä haluamme kodista. Haluan viehättävän vanhemman kodin, ehkä 1920-luvulta ja Greg haluaa uuden kodin, jossa on kaikki modernit mukavuudet ja uusi tekniikka. Mitkä ovat kunkin edut ja haitat?

A1, mitä sinä olet? Hei, Sara ja Greg. Ensinnäkin, en ole avioliittoneuvoja (kahdesti eronnut), joten vastaan vain kiinteistönäkökulmasta. Asunnon ostaminen on niin henkilökohtainen valinta, että sinun on löydettävä toinen tapa selvittää se.

Edut ja haitat riippuvat todella mahdollisista ja mieltymyksistäsi. Vanhemmat kodit maksavat yleensä vähemmän ostaa, mutta voivat olla paljon kalliimpia ylläpitää ja kalliita remontoida, jos heillä ei ole ollut suurta kasvojenkohotinta muutamaan vuosikymmeneen. Silti on olemassa etuja, kuten vanhemmilla kodeilla on usein paljon suurempia tontteja ja jopa alaa. Vanhemmissa kodeissa on kypsä maisemointi (joka voi tarvita vakavaa karsimista), kun taas uusissa kodeissa ei välttämättä ole maisemointia, varsinkaan mitään takapihalla.

Jos ostat upouuden, sinulla on useita pohjapiirroksia, joista valita, voit valita värit ja saada jonkin verran sananvaltaa sen mukana taatuissa nykyaikaisissa laitteissa. Vaikka vanhan talon tee-se-itse-maadoitusprojekti on suhteellisen edullinen, päivittäminen nykyaikaisiin laitoksiin voi helposti maksaa 30 000 – 40 000 dollaria. Muista, että useimmat nuoret parit ovat hieman käteistä sidottuna vuoden ajan kaksi sen jälkeen, kun he ovat ostaneet ensimmäisen kotinsa. Saatat joutua asumaan vanhojen laitteiden kanssa jonkin aikaa. Varmista jo ennen laitteiden käyttöä, että tiedät, mitä sähköjärjestelmille tapahtuu. 1920-luvun taloissa oli vaaralliset sähköjärjestelmät, mutta useimmat päivitettiin vuosikymmeniä sitten. Haluat myös tietää LVI-, putki-, katto-, perustus-, mahdollisesti vesikaivo- ja septisen jne. Jos näitä on päivitetty ja ylläpidetty vuosien varrella, sinulla ei todennäköisesti ole ongelmia. Haluat silti hyvän kotitakuusuunnitelman. Upouusilla kodeilla ei pitäisi olla ongelmia näiden järjestelmien kanssa, ja niiden pitäisi olla rakentajan takuu.

Modernit mukavuudet ovat yleensä iso juttu vanhempien kotien kanssa. Älä odota TV-kaapelin pistorasiaa jokaisessa huoneessa ja löydät todennäköisesti vähemmän pistorasiaa kuin olet tottunut. Voit enimmäkseen unohtaa Internetin, surround-äänen ja turvajärjestelmän kaapelit, jotka on haudattu seiniin (ajattele langattoman verkon käyttöä remontin aikana). Silti, jos suunnittelet suurta päivitystä, voit tehdä nämä omiin mieltymyksiisi ja silti olla tukevan vanhan kodin tyylikkyys.

On muitakin asioita, joita haluat harkita. Vanhemmissa kodeissa kiinteistöverot ovat joskus alhaisemmat alhaisemman arvon ja ehkä naapuruston vuoksi. Naapurusto on lähes varmasti täysin kehittynyt, mikä tarkoittaa, että se ei todennäköisesti koe kasvua ja muutoksia, jotka voivat tulla uuden kehityksen myötä.

Kyse on vaihtokaupasta. Vanhemmat kodit, jotka ovat olleet ajan testissä, tulevat laadukkaalla ja ajattomalla kauneudella, jota et löydä uudisrakentamisesta. Toisaalta uusia koteja rakennetaan vaativampia standardeja, kuten paloturvallisuutta ja energiatehokkuutta. Uusissa kodeissa on kuitenkin yleensä viiluviilut vanhan puun sijaan. Monissa uusissa kodeissa viilu on vedetty vuosien varrella takaisin paljastamaan ala-arvoisia rakennusmateriaaleja tai huonoa työtä.

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *