Kysy Brianilta: Miten parantaa talvienergian säästöjä

Vastaus: Hei Daniel. Suurin pamaus taalallasi alkaa yleensä LVI-järjestelmästäsi. Ammattilaiset väittävät, että jopa 50-60 prosenttia tyypillisistä energiakustannuksista käytetään täällä. Olettaen, että se on pakotettu ilmajärjestelmä, aloita varmistamalla, että kaikki kanavat on suljettu oikein. Sinun täytyy varmaan mennä talon alle ja ylös atllalta tarkastamaan nämä. Koska et halua tehdä tätä joka vuosi, varmista, että käytät laadukasta tiivistysmateriaalia. Useimmat vanhanaikaiset “ilmastointiteipit” pyrkivät haurastumaan ja katkaisevat tiivisteen nopeasti. Parempi valinta voi olla alumiinifolioteippi, joka on suunniteltu erityisesti tähän tarkoitukseen. Tarkista asiantuntevalta paikalliselta laitteistoammattilaisilta alueesi paras sovellus. Muista myös vaihtaa suodatin säännöllisesti. 12-vuotiaan talon kanssa saatat joutua puhdistamaan ja tarkastamaan uunin ammattilaisen kanssa.

Seuraavaksi tarkastele tarkasti kaikkia kylmiä ja lämpimiä ilmarekistereitä, jotka tarjoavat ilmavirtaa huoneiden ja uunin välillä. Varmista, että ritilät ovat puhtaat eikä mikään estä ilmavirtaa, kuten aluematto tai huonekalut tai maalaus seinällä. Monissa tapauksissa vaimennuksen ja ilmavirran suuntalaitteiden lisääminen auttaa. Harvoin käytettyjen makuuhuoneiden tai kellarien vaimentajat voivat laskea lämpötilaa siellä ja lähettää sen sinne, missä tarvitset sitä. Voit myös sijoittaa lämpömittarit talon eri huoneisiin tietääksesi koko talon lämmittämisen tasaisesti tai alentaaksesi tiettyjen huoneiden lämpötilaa. Säädä vaimentimia, kunnes lämpötila on haluat.

Seuraavaksi ala etsiä kylmän ilman lähteitä, jotka tulevat taloon tai lämpimään ilmaan poistuvat talosta. Voit tehdä tämän useilla eri taajamilla. Jotkut ovat huipputeknologiaa kuin toiset. Aloita yksinkertaisella silmämääräisellä tarkastuksella ulko-ovien, ikkunoiden ja pistorasian ympärillä olevien halkeamien tai reikien vuoksi. Haluat ehkä vetää pois ainakin osan trimmistä, jotta näet ikkunan tai ovenkarmin ja talon rakenteen välisen aukon. Jos näet päivänvaloa, sinun on tehtävä hieman polkemista ja tiivistämistä. Perustesti tähän poistamatta trimmausta on kynttilän pitäminen suljettujen ovien ja ikkunoiden vieressä. Välkkyvä liekki osoittaa, että tiivistettä on parannettava.

Voit myös tarkistaa seinien ja lattioiden eristeet käsilämpöilmaisimella. Tämä on edullinen työkalu, jonka voit noutaa useimmista rautakaupoista. Periaatteessa otat useita lukemia seinällä tai lattialla perustason määrittämiseksi. Jatkat muiden seinän tai lattian paikkojen tarkistamista kylmien kohtien löytämiseksi. Riippuen siitä, mitä löydät, päätät, mitä parannuksia tarvitaan. Jos löydät muutamia yksittäisiä kohtia, joissa kylmyys on pääsemässä sisään, saatat pystyä puhaltamaan lisää eristystä seinään tai lisäämään eristystä indeksointitilan alle. Jos et pidä lukemista, saatat joutua kalliimpaan projektiin, joka päivittää suurimman osan talon eristyksestä. Voit myös käyttää lämpöilmaisinta ikkunoiden ja ovien ympärillä kynttilän liekin sijaan.

Kun seuraavan kerran maalaat, suunnittele leikkaavan seinien ylä- ja alaosan trimmausta. Ei ole koskaan haittaa lisätä äkkiä tai säänpoistoa aukkoihin, jotka tapahtuvat, kun levykallio täyttää lattiat ja katot. Lue myös tämä artikkeli paremmasta eristävästä illasta osoitteessa:

Kodin energiatehokkuutta voi parantaa monella muullakin tavalla. Jotkut tekevät hyviä edistyneitä tee-se-itse-projekteja ja toiset jätetään paremmin ammattilaisille. Monet yleishyödylliset yritykset tarjoavat ilmaisen kotienergia-arvioinnin. Tämä on hyvä tapa oppia sekä nopeat että taloudelliset parannukset, joita voit tehdä, että mitä ammattilainen voi tarjota. Jotkin yleishyödylliset palvelut tarjoavat myös matalaa korkoa eikä korkolainoja energiakustannusten alentamiseksi. Kommentoi heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan talvienergiakustannusten alentamisesta. Viikoittainen Kysy Brianilta -palstamme toivottaa tervetulleeksi lukijoilta kysymyksiä kaikista asuinkiinteistöjen kokemustasjoista. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi sähköpostitse [email protected]

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *