Kysy Brianilta: Pitäisikö minun mennä autokatos vai autotalli?

Kysymys Gleniltä Texasista: Hei Brian. Ostimme vanhemman pienen bungalowin neljä vuotta sitten. Siinä ei ole autotallia ja automme ovat ottaneet hieman selkäsaunaa säästä ja muutamasta puun oksasta. Olen päättänyt, että haluan pysäköidä ne jonkin suojan alle, mutta en voi päättää autokatos tai täysikokoinen autotalli. Mitkä ovat mielestäsi jokaisen edut ja haitat? Raha on ongelma, mutta ei ainoa asia.

Vastaus: Hei Glen. Vaihtoehtoja on monia, kun olet avoinna joko autokatos tai autotalli. Raha ei ehkä ole ainoa ongelmasi, mutta aluksi autokatos maksaa sinulle helposti alle puolet vähemmän kuin autotalli. Toisaalta autokatos tarjoaa vain noin puolet vähemmän suojaa.

Koska olet pienemmässä ja vanhemmassa bungalowissa, oletan, että sinulla ei ole HOA-rajoituksia. Lukijoille, joilla on HOA-rajoituksia, HOA on todennäköisesti jo tehnyt päätöksen, että voit rakentaa autotallin, mutta et autokatosta. Aloitetaan siitä. Autotalli vaatii rakennusluvan. Spektrin toisessa päässä on metallisia autokatossarjoja, jotka voit todennäköisesti laittaa viikonloppuna. Puurakennettakin autokatos voidaan rakentaa parissa viikonlopussa kahden tai kolmen kaverin avulla. Mutta tarvitset joitakin hiilihydraatti- ja kattotaitoja.

Syy autokatoksiin ovat paljon halvempia ja nopeita laittaa, koska näissä ei yleensä ole seiniä tai apuohjelmia, jotka löydät täydestä autotallista. Betonilattiakaan ei yleensä ole vaatimus. Joten ne ovat suuria haittoja autokatoksille. Seinien puute tarjoaa myös vähemmän suojaa teille autoille. Ilman seiniä saatat myös löytää elukoja, jotka etsivät suojaa autokatosstasi. Silti autokatos estää kuumaa aurinkoa raksuttamasta maalia ja katto estää raekiviä yhdessä useimpien puiden oksien ja puun mahlan kanssa vahingoittamasta autojasi.

Sinun on tarkistettava paikalliset läkset autokatosten osalta, mutta saatat pystyä lisäämään joitain suojauksia sivuille lattiaan asennetuilla säilytyshyllyillä tai jopa työpenkillä. Nämä eivät anna sinulle täyttä suojaa, mutta ne tarjoavat joitain. Voit myös budjetoida kulusi rakentamalla autokaton riittävän suureksi lisätäksesi ne myöhemmin. Kun tarkistat toimituksia, haluat ehkä kysyä, voidaanko apuohjelmia lisätä, jos ajattelet työpenkkiä. Mikään tästä ei tietenkään ole turvallista ilman seiniä ja autotallin ovea.

Jos raha ei todellakaan ole ongelma, autotalli antaa sinulle paljon enemmän vaihtoehtoja ja etuja. Voit rakentaa sen tarpeeksi suureksi useammalle kuin kahdelle autolle, joulukoristeita, työpenkkiä, pihatyökaluja ja kaikkea muuta, mitä et halua säilyttää talossa. Jälleen asioita, kuten säilytyshyllyjä ja työpenkkauksia, ei tarvitse rakentaa samanaikaisesti, kunhan suunnittelet autotallin tarpeeksi suureksi lisätäksesi ne myöhemmin.

Voisit ajatella lisää elintilaa. Glen, et olisi ensimmäinen isä, joka päättää muuttaa autotallin lepohuoneeksi, kun lapsista tulee teini-ikäisiä. Ja aina on mahdollista, että kaksikerroksinen autotalli, jonka yläkerrassa on asunto, jos luulet autesien muuttavan muutaman vuoden kuluttua. Mutta toisaalta, olisit hyvin voinut muuttaa bungalowista suurempaan paikkaan, jossa on autotalli siihen mennessä.

Kustannukset ja aika ovat autotallien suuria haittoja. Kolmen seinän ja oven lisäksi, jossa on automaattinen avaaja, tarvitset betonilattian. Tarvitset myös täydet apuohjelmat, jos haluat laittaa pyykit sinne. Useimmat ihmiset tekevät tämän ammattilaisille sen sijaan, että ottaisivat sen suurena tee-se-itse-projektina. Se kolminkertaistaa tai nelinkertaistaa kustannukset. Voit uskoa, että on enemmän sääntöjä, kuten “paloarvostetut” seinät ja valo, jos sinulla on askel oven läpi, jossa autotalli yhdistyy taloon. Glen, autotallin hinta voi olla suurempi juttu kuin alun perin luulit. Varmista, että sinulla on täydellinen käsitys kustannuksista ennen kuin päätät autokatoksen ja autotallin välillä.

Kommentoi heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan autokatos vastaan autotalli tai muut tee-se-itse-projektit. Viikoittainen Kysy Brianilta -palstamme toivottaa tervetulleeksi lukijoilta kysymyksiä kaikista asuinkiinteistöjen kokemustasjoista. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi sähköpostitse [email protected]

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *