Kysy Brianilta: Mitkä ovat kevään tee-se-itse-prioriteetit?

Kysymys Greenvillen Melindalta, SC: Hei Brian, emme ole vielä aivan siellä, mutta sää muuttuu mukavaksi ja olen innoissani päästä pihalle tänä keväänä. Olen aina asunut asunnoissa opiskeluajoista lähtien, mutta tänä keväänä olen ensimmäisessä talossani, jossa on piha. Mikä on tärkeä huolto, joka minun pitäisi aloittaa?

Vastaus: Hei Melinda. Onnittelut ensimmäisestä kodistasi. On hyvä, että on innoissaan pääst joutuvansa ulos tekemään pihatöitä, koska kevät on luultavasti vuoden tärkeintä aikaa. Jos et ole tehnyt keskitalven ruohonleikkuuta, ruohosi on todennäköisesti jo vakavasti sen tarvitseva. Älä yritä leikata kaikkea kerralla. Nosta ruohonleikkuri niin, että leikkaat yläosasta aluksi vain noin 1/3. Laske ruohonleikkuri alas viidessä päivässä ja leikkaa se takaisin. Siitä lähtien sinun pitäisi aloittaa säännöllinen leikkuuaikataulu vähintään kerran viikossa. Sinun osasi maailmasta on luultavasti ohi viime talven jäätymisen. Nyt on aika istuttaa kukkia siemenistä tai nuorista alkupaloista, jotka kasvavat täyteen kukintaan myöhään keväällä. Mutta on muitakin tärkeitä tehtäviä, jotka tarvitsevat huomiotasi tähän aikaan vuodesta…

Tämä saattaa yllättää Melindan, mutta kevät on tärkeää aikaa pelätyille kourujen puhdistustöille – jälleen. Toivottavasti tämä oli yksi viimeisistä askareistasi ennen talvimyrskyjä. Mutta nyt sinun täytyy puhdistaa roskat uudelleen, jotta kevätsateet eivät varmuuskopioi katon alla tehdä kalliita vahinkoja.

Kun kiertää kattolinjaa, katso puita ja pensaita, jotka menevät lähelle kotiasi. Puut ja pensaat taloa vasten vahingoittavat maalia ja työntävät tiensä pieniin aukkoihin seinään ja kattoon. Puut ja pensaat mahdollistavat myös oravien, pesukarhujen ja muiden elukkojen pääsevän atottiin. Kevät on paras aika vähentää voimakkaasti. Kasvit alkavat taas kasvaa ja imevät ravinteita. Silloin he kestävät parhaiten raskaan karsinnan.

Seuraavaksi on luultavasti hyvä idea tarkastaa ja korjata ovi- ja ikkunanäytöt. Voi olla hieman aikaista avata ikkunoita ja ovia, mutta hyönteiset, vikoja ja muut tuholaiset ovat tulossa aktiivisiksi. Korjaamalla näytöt nyt, nämä elukat eivät löydä tietä sisälle, kun avaat kaiken.

Kun olet siinä, etsi pihaltasi hyttysten lisääntymisalueita. Hyttyset ovat enemmän kuin riesa. Vaikka luvut ovat pieniä, ne kuljettavat tappavia sairauksia. Hyttyset lisääntyvät seisovassa vedessä. Vaikeissa tapauksissa saatat joutua laittamaan juoksuhautoja ja viemäreitä. Mutta usein voit täyttää matalia kohtia sekoitteella ylämaata, ruohonsiemeniä ja lannoitetta, jotka sulautuvat pihaan ennen kesää. Etsi myös säiliöitä, kuten käyttämättömiä istuttajia ja kauhoja, jotka saattavat pitää seisovaa vettä.

On hieman aikaista aloittaa ulkomaalaus- ja värjäysprojektit. Odota, kunnes puu kuivuu. Nyt on kuitenkin hyvä aika alkaa suunnitella näitä hankkeita. Joitakin kansia tai muita korjauksia saatetaan tarvita, ennen kuin läimäytät tuoretta maalikerrosta. Korjauksia saatetaan tarvita myös, jos tämä on kesä, jonka aiot maalata talon.

Tähän aikaan vuodesta on paljon puutarhanhoito- ja nurmikkotöitä. Ennen kuin levität lannoitetta ja aloitat kastelun, sinun tulisi harkita epäterveellisen nurmikon eristämistä. Kevät on, kun ruoho kasvaa aktiivisesti ja paras aika tehdä tämä. Sinun ei tarvitse eristää joka vuosi, mutta sinun pitäisi, kun maaperä on pakattu tai jos nurmikolla on paljon ahventa. Aerating käyttää erityistä laitetta, joka lyö pieniä reikiä maaperään tai vetää pieniä pistokkeita. Näin ilma, vesi ja ravinteet pääsevät ruohonjuuritasolle ja palaavat terveeksi vihreäksi, jota on helppo ylläpitää ympäri vuoden.

On vielä aikaista murehtia ilmastointia. Mutta kannattaa tehdä tarvittavat huolto- ja korjaustyöt ennen kuuman sään osumista. Varsinkin jos aiot palkata ammattilaisen etkä halua olla odotuslistalla, kun lämpötila on 90.

Melinda, nämä ovat yleisimpiä askareita, jotka tarvitsevat huomiota keväällä. Parasta on mennä ulos ja tökkiä pihallasi nähdäksesi, mikä tarvitsee huomiotasi. Kommentoi heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan kevään tee-se-itse-projekteista. Viikoittainen Kysy Brianilta -palstamme toivottaa tervetulleeksi lukijoilta kysymyksiä kaikista asuinkiinteistöjen kokemustasjoista. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi sähköpostitse [email protected]

 

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *