1 milliard euro corona hjelp til Italia? Nei, det er en konkurs mislykket tilstand: koble fra!

Det er ganske mange økonomer og politikere som mister av syne rasjonalitet når det gjelder støtte til søreuropeiske land. De vet at disse landene har hatt et hull i hånden i flere tiår. Men følelser øker og Nederland må vise «moralsk lederskap» og støtte disse landene for enhver pris, «ellers vil vi gå ned også», er mantraet. De lar ikke hoi polloi vite hva disse landene faktisk er på plass. Vel, jeg skal fortelle deg hvordan det er: katastrofale. Jeg skal forklare det for deg.

Vi elsker å dra til Italia på ferie, men vi vet egentlig ikke mye om dette vakre landet. Jeg begrenser meg selv til noen detaljer. Landet har 60 millioner innbyggere med en befolkningstetthet på mindre enn halvparten av landet vårt. Økonomien er 2,2 ganger størrelsen på oss. Befolkningen eldes raskt. Avhengigheten av eldre og pensjonister av arbeidstakere øker raskt. Ifølge FN-data vil det innen 2050 være langt flere eldre enn arbeidere: 70% til 30%, et dødelig forhold.

Italia hadde allerede en arbeidsledighet på 11,7% før koronakrisen. Nå mye mer. Tjenestesektoren står for 70% av økonomien, spesielt turisme som nå er «i faresonen».

Italia, Hellas og Portugal har den klart verste arbeidsledigheten sammenlignet med de som er i arbeid i EU. Det er uklart hvordan disse eldste vil overleve. Og det med en fruktbarhet på 1,4 barn mens 2,1 er nødvendig for en stabil befolkning. Bekymringsfull! Landet går til en nasjonal gjeld på 185 % av størrelsen på økonomien, mens nederland er 50%. Ifølge ECB standarder, dette underskuddet kan ikke overstige 60% og Italia har langt overskredet «poenget med ingen avkastning» her. Katastrofale.

Italia har en betydelig svart økonomi på EUR 202 milliarder. Italia er den mest korrupte i EU etter Polen, Tsjekkia, Spania og Hellas. Italia er mafiaens fødested. Kriminaliteten er voldsom. Som et relativt solid land er vi i samme båt gjennom euroen som søreuropeiske land som etter vårt syn ikke er gode. Italia er korrupt, mafiose, kriminell og har ikke vært i å lage i flere tiår. Tvert imot har landet en gjeldsbyrde som landet ikke ville være i stand til å betale tilbake i lang tid før koronakrisen. Landet har bare fortsatt denne skadelige veien. Italia er en bunnløs grop.

Det er ingen første begynnelse at man legger hånden i sin egen barm. Men nå som behovet er høyest, og vi desperat trenger hver euro selv for å håndtere elendigheten, er vi «kvalm». Man finner en donasjon på € 1 milliard for tynn! For en brutalitet. Vi kunne ha gjort noen flotte ting med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *